Materi Bahasa Jawa SLB 9C Terbaru dan Terlengkap


Materi Bahasa Jawa SLB 9C Terbaru dan Terlengkap, berikut kakak sajikan contoh soal bahasa jawa kelas 9C SLB. Silahkan dipelajari ya…

Materi Bahasa Jawa SLB 9C Terbaru dan Terlengkap
Materi Bahasa Jawa SLB 9C Terbaru dan Terlengkap

Materi Bahasa Jawa SLB 9C Terbaru dan Terlengkap

B. Coba tirokna swarane kewan utawa barang sing tau korungoke, banjur mbedheken swara apa iku

Petog … petog … Dug …dug …
Iki swarane pitik babon iki swarane bedug

Cek … cek… meong … meong …
Iki swarane …. Iki swarane …

Theng … theng … kwek … kwek …
Iki swarane …. Iki swarane ….
I. Kukuruyuk
Iki swara ….
III. Kring kring kring
Iki swara ….
V. Cek cek cek
Iki swara ….
1. Didhawuhi bapak, ibu kudu patuh lan dirungokake yaiku nganggo ….
a. Irung b. kuping c. mata
2. Topi dienggo ing sirah yen sepatu dienggo ana ing …..
a. Sikil b. tangan c. driji
3. Pitik jago unine kukuruyuk yen pitik babon unine ….
a. Kwek kwek b. embek c. petok petok
4. Bulik tindak pasar nitih becak rodane becak ana ….
a. Loro b. telu c. papat
5. Ibu Ima lagi masak sayur bayem ana ing ….
a. Pawon b. kamar c. teras
6. Kasur, bantal, guling, slimut iku piranti kanggo ….
a. Mangan b. turu c. sinau
7. Tika seneng nandur kembang saben sore ….
a. Disapu b. dibubuti c. disirami
8. Pelem mentah rasane kecut lek wis mateng rasane ….
a. Legi b. sepet c. pait
9. Adhike bapak sing lanang arane ….
a. Pakdhe b. paklik c. bulik
10. Sing kalebu piranti olahraga …..
a. Raket, bal, kok
b. Sapu, sulak, serbet
c. Sendok, piring, garpu

Baca juga:

Soal UAS SLB 7C1 Bahasa Jawa (Mulok)

Soal Ujian SLB C Bahasa Jawa Kelas 8

Materi Bahasa Jawa SLB 9C Terbaru dan Terlengkap semoga membantu adik-adik dalam belajar ya…Semoga sukses dalam ujian maupun ulangan harian bahasa Jawa.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *